eur:
389.56
usd:
361.81
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az Isztambulba készülőket figyelmezteti a külügy

A kedd délelőtti pokolgépes támadás miatt óvatosságra kéri az Isztambulban tartózkodó és az oda készülő magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata.

A konzuli szolgálat honlapján közzétett figyelmeztetésben emlékeztetnek: kedd délelőtt 11 halálos áldozatot és 36 sebesültet követelő robbantás történt Isztambul Beyazit kerületének Vezneciler negyedében.

Szükség esetén az isztambuli főkonzulátus a +90 533 375 8715 telefonszámon érhető el.

A konzuli szolgálat továbbra is feltétlenül javasolja az utazóknak, hogy isztambuli tartózkodásuk alatt tartózkodjanak a zsúfolt helyektől, tömegrendezvényektől, és kövessék a helyi hírközlés tájékoztatását.

Azt ajánlják, hogy az utazók regisztráljanak a konzuli szolgálat honlapján.

A detonáció a közismert Fedett Bazártól mintegy egy kilométerre, egy metróállomás közelében történt, a város szállodákkal teli kerületében. A robbantáshoz használt gépkocsi teljesen kiégett, a környék házainak ablakai betörtek. A közvetlen közelben található egyetemi épületben is károk keletkeztek, az intézményben az oktatás átmenetileg szünetel.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×