eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A bolíviai elnök apasági tesztnek veti alá magát

Apasági tesztnek veti alá magát hétfőn Evo Morales bolíviai elnök - jelentette vasárnap a Página Siete című lap egy ügyészségi forrásra hivatkozva.

A lap szerint egyidejűleg DNS-mintát vesznek Morales letartóztatásban lévő egykori barátnőjétől, Gabriela Zapatától és annak tízéves gyermekétől is, aki a nő állítása szerint Moralestől született.

Morales szerint a most 28 éves Zapata, akivel 2005 és 2007 között élt együtt, annak idején azt mondta neki, hogy kisfia a szülés után nem sokkal meghalt. Zapata szerint azonban a gyerek él. A nő tíz napja nyújtott be apasági keresetet az elnök ellen.

Gabriela Zapata, akit pénzmosás és sikkasztás vádjával idén februárban vettek őrizetbe, a CAMC kínai gépipari cég vezetésének tagja. A kínai cég több mint félmilliárd euró (mintegy 155 milliárd forint) értékben kötött szerződéseket a latin-amerikai ország kormányával.

Evo Morales, a radikális latin-amerikai baloldal egyik képviselője 2006-ban került hatalomra a szegény néprétegek és az ország lakosságának többségét alkotó indiánok támogatásával. Az ország első indián elnöke házasságon kívül él, s már van egy lánya és egy fia két különböző kapcsolatából. Hivatalos alkalmakkor általában nővére kíséretében jelenik meg.

A bolíviai lakosság a februári népszavazáson elutasította azt az alkotmánymódosítást, amelynek nyomán Morales 2019-ben negyedszer is versenybe szállhatott volna az elnöki posztért.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×