eur:
392.89
usd:
366.33
bux:
66861.39
2024. április 25. csütörtök Márk

Mariano Rajoy: "A terroristák nem győznek le bennünket"

"A terroristák okozhatnak ugyan veszteségeket nekünk, de legyőzni nem tudnak bennünket" - hangsúlyozta a spanyol miniszterelnök a párizsi merényleteket követően szombaton Madridban.

A Moncloa kormánypalotában elhangzott nyilatkozatában Mariano Rajoy több más európai vezetőhöz hasonlóan kijelentette: "Ma mindnyájan franciák vagyunk."

A miniszterelnök Spanyolország támogatásáról és szolidaritásáról biztosította Franciaországot. Beszédében emlékeztetett arra, hogy az utóbbi hónapokban a terroristák Spanyolországra is több csapást mértek. Egyedül ebben az évben Spanyolországban csaknem 70 feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe.

Ennél több letartóztatásra csak 2005-ben került sor, egy évvel azt követően, hogy 2004. március 11-én terroristák több madridi vonaton támadást hajtottak végre, 191 ember halálát okozva,

Madridban bejelentették, hogy még a nap folyamán ülést tart a nemzetbiztonsági tanács, és minden bizonnyal arról dönt, hogy a terrorkészültséget a legmagasabb szintre emelik.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×