eur:
394.44
usd:
365.1
bux:
65537.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A magyar pártok részvétnyilvánítása

A magyar parlamenti pártok mindegyike részvétet nyilvánítot.

A FIDESZ közleménye:
Párizs gyásza és félelme ma minden európaié. Magyarország kormányzó pártja a magyar emberekkel együtt osztozik az áldozatok hozzátartozóinak és az egész francia nemzet fájdalmában. A terror és a tömeges gyilkosságok nem maradhatnak következmények nélkül.

A KDNP őszinte együttérzését fejezi ki a párizsi merényletben elhunytak hozzátartozóinak. A véres események egyértelműen mutatják, hogy közös európai fellépés szükséges a terroristák megfékezésére. A KDNP csatlakozik a Tranzit közösség felhívásához, és szombat este 6 órakor gyertyagyújtással emlékezik meg az áldozatokról a budapesti Szent István-bazilikánál.

AZ MSZP közleménye:

Mély megdöbbenéssel értesültünk a Párizst ért szörnyű terrortámadásról. Õszinte részvétünket fejezzük ki az áldozatok hozzátartozóinak, a több száz sebesültnek pedig mielőbbi felépülést kívánunk. Az ilyen és ehhez hasonló gaztettek megelőzéséhez a világ polgárainak összefogására van szükség, a döntéshozóknak pedig - politikai és vallási nézeteiktől függetlenül - sürgősen cselekedniük kell, hogy megállíthassuk a fanatikusokat, az őrült gyilkosokat. A terrorizmus elleni mind intenzívebb és hatékonyabb küzdelem az Európai Unió közös feladata is, mindannyiunk közös érdeke, és egyik tagállam sincs egyedül ebben a küzdelemben.

A JOBBIK közleménye:

A Jobbik együttérez a francia nemzet fájdalmával. Sajnos bekövetkezett az, amitől hónapok óta tartottunk. Ugyan még keveset tudunk a merényletek konkrét hátteréről, de a döbbenet és a gyász érzése után Európának több dolgot újra kell gondolnia.

A DK közleménye:

Egyszerre megrendítő és felháborító a tegnap éjszaka elkövetett párizsi terrortámadás. A legkevesebb, hogy a gyászban osztozunk az áldozatok hozzátartozóival, barátaival, a francia néppel. Szinte lehetetlen nem gyűlölettel válaszolni a gyűlöletre, de mégis meg kellene próbálni, hogy emberek maradjunk. 2015. november 13-ája Európa szeptember 11-éje lesz. Szinte minden meg fog változni. Csak rajtunk múlik, hogy az elkerülhetetlenül bekövetkező változások emberibbé, jobbá teszik-e Európát, vagy mi is a gyűlölet martalékaivá válunk. A döntés is, a felelősség is a miénk.
Arra kérjük honfitársainkat, hogy a gyász és a részvét kifejezéseként a budapesti francia nagykövetség előtt (1062 Budapest, Lendvay utca 27.) gyújtsanak gyertyát, mécsest az áldozatok előtti tisztelgés jeleként, hajtsanak fejet az ártatlanul meggyilkoltak előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium építési beruházás tárgyú közbeszerzési eljárásainak előkészítése során alkalmazandó eljárásrendről szóló rendelet, melynek értelmében az állami építési és kivitelezési beruházások mostantól nem kerülhetnek többe, mint az igazolt nyersanyag és alkatrész beszerzési ára legfeljebb 10%-os profittal növelve, és ez a folyamatban lévő ügyekre is érvényes lesz - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×