eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Több mint félmillió utast érintett a Lufthansa-sztrájk

Több mint félmillió utast érintett a német Lufthansa történetének leghosszabb, pénteken végződött egyhetes sztrájkja - közölte a légitársaság pénteken a honlapján.

Adataik szerint 550 ezer utas kényszerült az útját módosítani, mivel a légitársaság összesen 4700 járatot törölt a légiutas-kísérők múlt péntek óta tartó sztrájkja miatt.

Carsten Spohr, a cég vezérigazgatója pénteken Twitter-üzenetben kért elnézést az utasoktól és azt írta, mindent megtesznek azért, hogy visszanyerjék ügyfeleik bizalmát.

Az Ufo (Unabhängige Flugbegleiter Organisation), a légiutas-kísérőket tömörítő szakszervezet azért kezdeményezett munkabeszüntetést, mert nem tudtak megegyezni a Lufthansával a nyugdíjazás feltételeiről.

A sztrájk először csak a frankfurti és a düsseldorfi, később a müncheni bázist is érintette, a légitársaság összes Frankfurt-Budapest járatát törölték, de a müncheni gépek nagyobb része sem indult el.

A légiutas-kísérőket tömörítő Ufo szakszervezet múlt pénteken hirdetett egyhetes sztrájkot. A vita a korai nyugdíjba menetel és az öregségi nyugdíj feltételeiről folyik a szakszervezet és a munkáltató között.

A Reuters jelentése szerint a légiutas-kísérőket tömörítő szakszervezet jelezte: a pénteken befejeződő sztrájk bármikor újrakezdődhet, ha nem változik a vállalatvezetés jelenlegi álláspontja a vitatott kérdésekben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×