INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Migránsok ezrei gyalogolnak Ausztria belseje felé

InfoRádió / MTI
Több ezer migráns gyalogolt, gyakorlatilag hatósági kontroll nélkül, péntek délután Ausztria belseje felé a szlovén határról, azt követően, hogy az osztrák hatóságok feladták sentilj-spielfeld határátkelő őrzését - tapasztalta az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.

Az első menekültek péntek délután négy órakor már a Spielfeldtől, vagyis a határtól 17 kilométernyire lévő Leibnitzben jártak.

Az osztrák rendőrség láthatóan csupán azzal van elfoglalva, hogy fenntartsa a forgalmat a Graz felé vezető 67-es főúton, a migránsokat nem kíséri senki.

Utóbbiak egyébként annak ellenére indultak útnak, hogy a hatóságok folyamatosan visszafordulásra szólították fel őket, hangosbeszélőn azt közölték velük, hogy aki busszal akar tovább utazni, az térjen vissza a határállomásra.

Az MTI által megkérdezett menekültek általában buszpályaudvart vagy vasútállomást keresnek, afelől érdeklődnek, hogy hol találhatnak ilyet.

Egy család azt kérdezte az MTI tudóstójától, hogy hol találnak taxit, ugyanis az ő úti céljuk Bécs. Ugyanakkor sokan - helyismeret híján - bolyonganak az út mellett a környékbeli falvak békés polgárainak döbbent tekintetétől kísérve.

A címlapról ajánljuk