eur:
394.59
usd:
365.01
bux:
65480.96
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kutyákkal várják az oregoni lövöldözés után visszatérő diákokat

Egyebek közt lelki terápiát segítő kutyákkal várják a visszatérő diákokat az Egyesült Államokban azon a főiskolán, ahol a múlt csütörtökön az egyik hallgató agyonlőtt kilenc embert, majd magával is végzett.

A tömeggyilkosság az Oregon állambeli Roseburgben az Umpqua Közösségi Főiskolán történt. A Reuters brit hírügynökség helyszíni beszámolója szerint a diákok még mindig a történtek hatása alatt állnak, ezért szükség van pszichológusok segítségére. A szakembereket - és a megrázkódtatások feldolgozását - hat golden retriever kutya is szolgálja.

A tanítás a héten szünetel, csak jövő hétfőn kezdődik újra.

A Fehér Ház hétfőn tudatta: Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke pénteken ellátogat Roseburgbe, hogy személyesen találkozzon az áldozatok családjaival.

Larry Lich, Roseburg polgármestere azt mondta, hogy ha valamelyik áldozat temetése az elnöki látogatás idején lesz, akkor Obama részt vesz a gyászszertartáson is.

Az eseményeknek eddig még egyetlen halottjától sem vettek végső búcsút. Az első temetés csütörtökön lesz, egy 33 éves férfié. Õ is diákja volt a felnőttképzést is nyújtó tanintézetnek, akárcsak a merénylő, aki összesen 9 diákkal - köztük magával - végzett és egy tanárukkal, kilenc embert pedig megsebesített.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×