INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Juncker és Orbán konstruktív eszmecseréje

InfoRádió / MTI
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke konstruktív eszmecserét folytatott csütörtökön Brüsszelben Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel - közölte az MTI-vel Natasha Bertaud, az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény szóvivője.

Tájékoztatása szerint Juncker kifejezésre juttatta a brüsszeli bizottság hajlandóságát arra, hogy támogatást nyújtson Magyarországnak az egyre nehezebb helyzetben.

Mint azt Orbán Viktor sajtótájékoztatóján is világossá tette, számokat, illetve részleteket nem vitattak meg - tette hozzá a szóvivő.

Juncker elnök - olvasható a tájékoztatásban - megerősítette azon hitét, hogy a migráció kérdésére európai megoldást kell találni. Azt is közölte, hogy a bizottság a jövő héten további javaslatokkal áll elő.

Natasha Bertaud közölte, hogy a találkozón megvitatták a magyar határkerítés ügyét. Juncker kifejtette azt a nézetét, hogy a kerítések rossz üzenetet hordoznak, és nem jelentenek hosszú távú megoldást.

Orbán: Európa végét jelenti, ha minden illegális bevándorlót beenged

Európa végét jelenti, ha minden illegális bevándorlót beenged - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, miután megbeszélést folytatott az Európai Bizottság elnökével.

Keresztény kötelesség, hogy ne keltsünk beválthatatlan reményeket. Világossá kell tenni, hogy olyan országokból, ahol nincs háború, nem tudjuk befogadni az érkezőket - közölte sajtótájékoztatóján a kormányfő, aki délután az európai migrációs válságról tárgyalt Jean-Claude Juncker bizottsági elnökkel is.

Orbán Viktor hozzátette, eljön az idő, amikor tízmilliók fognak megjelenni Európa határain, ha az európai vezetők továbbra is azt az üzenetet küldik, hogy a kontinens országai készen állnak arra, hogy mindenkit befogadjanak.

A címlapról ajánljuk