eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Juncker és Orbán konstruktív eszmecseréje

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke konstruktív eszmecserét folytatott csütörtökön Brüsszelben Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel - közölte az MTI-vel Natasha Bertaud, az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény szóvivője.

Tájékoztatása szerint Juncker kifejezésre juttatta a brüsszeli bizottság hajlandóságát arra, hogy támogatást nyújtson Magyarországnak az egyre nehezebb helyzetben.

Mint azt Orbán Viktor sajtótájékoztatóján is világossá tette, számokat, illetve részleteket nem vitattak meg - tette hozzá a szóvivő.

Juncker elnök - olvasható a tájékoztatásban - megerősítette azon hitét, hogy a migráció kérdésére európai megoldást kell találni. Azt is közölte, hogy a bizottság a jövő héten további javaslatokkal áll elő.

Natasha Bertaud közölte, hogy a találkozón megvitatták a magyar határkerítés ügyét. Juncker kifejtette azt a nézetét, hogy a kerítések rossz üzenetet hordoznak, és nem jelentenek hosszú távú megoldást.

Orbán: Európa végét jelenti, ha minden illegális bevándorlót beenged

Európa végét jelenti, ha minden illegális bevándorlót beenged - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben csütörtökön, miután megbeszélést folytatott az Európai Bizottság elnökével.

Keresztény kötelesség, hogy ne keltsünk beválthatatlan reményeket. Világossá kell tenni, hogy olyan országokból, ahol nincs háború, nem tudjuk befogadni az érkezőket - közölte sajtótájékoztatóján a kormányfő, aki délután az európai migrációs válságról tárgyalt Jean-Claude Juncker bizottsági elnökkel is.

Orbán Viktor hozzátette, eljön az idő, amikor tízmilliók fognak megjelenni Európa határain, ha az európai vezetők továbbra is azt az üzenetet küldik, hogy a kontinens országai készen állnak arra, hogy mindenkit befogadjanak.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×