INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Felszínre hozták az AirAsia-gép egyik pilótájának holttestét

InfoRádió / MTI
Indonéz búvárok felszínre hozták a Jávai-tengerbe zuhant AirAsia-gép egyik pilótájának holttestét.

A férfi maradványaira a pilótafülkében, az egyik ülésben, becsatolva találtak rá - közölte szombaton az indonéz kutatóegység vezetője. Az egyelőre nem ismert, hogy a szerencsétlenül járt gép indonéz kapitányának vagy francia másodpilótájának holttestét emelték ki.

Mardjono Siswosuwarno, az indonéziai repülésbiztonsági bizottság (NTSC) nyomozója korábban arról számolt be, hogy közvetlenül a szerencsétlenség előtt a gépet a francia másodpilóta, Remi Plesel vezette, de átvette tőle az irányítást a gép 53 éves kapitánya, amikor a repülő emelkedni, majd hirtelen zuhanni kezdett.

Az AirAsia Indonéziából Szingapúrba tartó 8501-es járata tavaly december 28-án zuhant a Jávai-tengerbe 162 emberrel a fedélzetén, negyven perccel a felszállás után. Eddig 93 tetemet hoztak felszínre a tengerből.

Az indonéz polgári repülési hatóság január végén azt közölte, hogy a gép fekete dobozainak adataiból világos kép rajzolódik ki arról, hogy mi történt katasztrófa utolsó pillanataiban. A katasztrófa okát ugyanakkor még mindig nem sikerült megfejteni.

A címlapról ajánljuk