eur:
393.34
usd:
367.75
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Németországban feltételezett terroristákat vettek őrizetbe

Kenyából visszatérő német állampolgárokat vettek őrizetbe terrorizmus gyanúja miatt a frankfurti repülőtéren - jelentette hétfőn az SWR német regionális közszolgálati rádió.

A három férfit azzal gyanúsítják, hogy az as-Shabab nevű szélsőséges iszlamista fegyveres szervezet tagjai. Az SWR szerint azért tértek vissza Németországba, mert már nem akartak részt venni a terrorista szervezet véres akcióiban.

A frankfurti ügyészség megerősítette az őrizetbe vétel tényét, de csak annyit közölt, hogy a szövetségi ügyészség utasítására jártak el.

Az al-Kaida szövetségeseként számon tartott as-Shabab elsősorban a Kenyával szomszédos Szomáliában aktív. Ez a szervezet állt a 2013. szeptember 21-én a kenyai fővárosban, Nairobiban a Westgate üzletközpont ellen elkövetett terrortámadás mögött is, amelyben 67 ember halt meg.

Németországból az alkotmányvédelmi hivatal (BfV) - a német belső elhárítás - szerint már több mint 400-an utaztak a Közel-Keletre, hogy csatlakozzanak a szíriai polgárháborúban részt vevő, illetve Irakban felkelést folytató radikális iszlamista fegyveres csoportokhoz. Afrikai iszlamista terrorszervezethez csatlakozó német állampolgárokról viszont eddig nem voltak hírek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×