INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Nem reagált a hívásra, majd Jamaicánál az óceánba zuhant a repülő

InfoRádió / MTI
Jamaica partjainál lezuhant pénteken egy amerikai kisrepülőgép, amelyiknek pilótája a mintegy 2700 kilométeres útján nem reagált az irányítók, és a kíséretére küldött vadászgépek hívásaira.

A Socata TBM-700-as típusú repülőgéppel egy neves amerikai ingatlanügynök indult feleségével a New York állambeli Rochesterből a floridai Naplesbe. Nem sokkal az indulást követően a gép pilótája műszaki okok miatt kérte a légi irányítást, hogy lejjebb ereszkedhessen. Nem sokkal később megszakadt vele a rádióskapcsolat. A gép túlrepült eredeti célpontján.

Az Észak-amerikai Légvédelmi Parancsnokság (NORAD) két F-16-os típusú vadászgépet küldött, hogy kiderítse, mi történt a fedélzeten.

A gép áthaladt Kuba légterén is. Kuba és az Egyesült Államok között nincs diplomáciai kapcsolat, a havannai hatóságok ennek ellenére engedélyezték az amerikai katonai gépek belépését a karibi-ország légterébe, miközben a Socata nem válaszolt a rádiós megkeresésekre.

A kisgép Jamaica északkeleti részén, 22 kilométerre Port Antonio városától a tengerbe zuhant, fedélzetén hárman utaztak. A hatóságok megindították a kutatást a gép megtalálására.

A címlapról ajánljuk