INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Levélbomba robbant egy olasz adóhivatalban

InfoRádió / MTI
Levélbomba robbant pénteken az olasz adóhivatal egyik Róma környéki irodájában, az intézmény igazgatója megsebesült - közölték rendőrségi források.

Egy szóvivő szerint a merénylet kapcsolatban áll azzal az előző napi sikertelen kísérlettel, amellyel a Deutsche Bank, a legnagyobb német pénzintézet elnökét vették célba a magukat anarchistának valló ismeretlen tettesek.

A pénteki "bomba" egy sárga, buborékfóliás borítékban volt elrejtve egy röplap kíséretében. A küldeményt az Equitalia irodaigazgatójának figyelmébe ajánlották. A robbanás az arcán és a kezén sebesítette meg az igazgatót.

Csütörtökön ugyanez a magát "nem hivatalos anarchista szövetségnek" minősítő csoport közölte, hogy a szervezet küldött veszélyes küldeményt a német bankigazgatónak. A csoport saját állítása szerint tavaly karácsony környékén három római nagykövetségnek küldött levélbombát.

Az olasz rendőrséget készültségbe helyezték, mert a merénylők még több robbantással fenyegetőztek. Mario Monti miniszterelnök közleményben fejezte ki együttérzését az áldozattal.

A címlapról ajánljuk