eur:
385.79
usd:
356.52
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác

Baráti tűzben haltak meg a katonák

Baráti tűzben haltak meg azok a pakisztáni katonák - köztük egy ezredes -, akiket iszlamista felkelők támadtak meg hétfő este - közölte kedden egy katonai parancsnok.

Az afgán határ közelében, Pesavar városánál történt incidensben 13 katona vesztette életét. A korábbi hírek arról szóltak, hogy a katonák iszlamisták támadásában estek el. Aszif Jaszin Malik altábornagy azonban közölte - miután eltemették az áldozatukat -, hogy baráti tűz okozta halálukat.

Malik szerint amikor az iszlamisták tüzet nyitottak rájuk, a katonák aknagránátokkal válaszoltak. Az egyik katona által kilőtt aknagránát azonban bajtársai közelében csapódott be. A halálos áldozatok között van egy ezredes és egy tiszt.

A katonák határőr alakulatnál szolgáltak, amelynek tagjait az amerikai különleges erők képezik ki.

Címlapról ajánljuk

Csicsmann László az Arénában: nincs tárgyalásos megoldás, a katonai eseményeké marad a főszerep Gázában

Izrael Rafah lerohanásával átlépné a vörös vonalat Washington szemében – mondta Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Az InfoRádió Aréna című műsorában a Közel-Kelet szakértő beszélt a béketervek esélyeiről, a környező országok álláspontjáról, az amerikai szerepvállalásról és arról is, milyen kiutat látnak a palesztinok a gázai válságból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

A hét első részében egyelőre nem láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, tegnap is leginkább csak oldalaztak a vezető indexek és ma az ázsiai kereskedésben sem volt ez másképp. Holnap érkezik a befektetők által kiemelten figyelt amerikai inflációs adat, elsősorban erre vár a piac. Európában a DAX kivételével emelkedtek a vezető részvényindexek, Amerikában pedig a záráshoz közeledve a Nasdaq vezeti a visszafogott emelkedést. Közben itthon érkeznek az újabb gyorsjelentések, négy mínuszos negyedév után újra nyereséges lett a Masterplast, a Richter pedig minden eredményszinten az elemzői várakozásokat meghaladó számokat hozott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×