eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A magas benzinárak ellen tüntettek Bulgáriában

Több ezer ember tüntetett vasárnap Szófiában a magas bulgáriai benzinárak ellen, s tiltakozó megmozdulások voltak az ország más városaiban is.

Egy nappal a bolgár kormány megszorító intézkedései miatti csaknem húszezres szófiai megmozdulás után gépkocsik hosszú sora vonult fel a bolgár fővárosban, valamint Várnában, Burgaszban, Ruszéban és Plovdivban, követelve az alacsonyabb benzinárakat és az árképzés átláthatóvá tételét. A tiltakozók le akarták zárni a Szófiát a tengerparti Burgasszal összekötő autópálya felhajtóját is, de ebben a rendőrség megakadályozta őket.

A hét elején a szófiai kormány bejelentette, hogy az ország egyetlen kőolaj-finomítóját üzemeltető LUKOIL orosz cég hajlandó egy hónapra befagyasztani a benzin kiskereskedelmi árát. A "Nem a magas üzemanyagárakra" nevű csoport szerint a kormány által eddig tett intézkedéseknek csak rövid távú és nem kielégítő hatásuk lesz, ráadásul eltorzítják a szabad piacot és kárt tesznek a normális versenykörnyezetben.

A gazdasági nehézségek miatt a bolgár kormány egy évvel ezelőtt befagyasztotta az állami fizetéseket és a nyugdíjakat. Azóta az élelmiszer- és üzemanyagárak növekedése újabb terheket rakott a kis fizetésűekre.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×