eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Órák alatt duplájára nőtt a Merapi vulkán áldozatainak a száma

Alig néhány óra leforgása alatt több mint kétszeresére, a korábbi 44-ről 102-re növekedett az indonéziai Jáva szigetén működő Merapi vulkán halálos áldozatainak a száma.

A mentésben résztvevők szerint a hajnali, illetve reggeli órákban 58 személy vesztette életét, miután az újabb kitörés után mérgező gázfelhő árasztott el egy, a vulkánhoz közeli kis települést. Több mint 70-en megsérültek, köztük sokak állapota életveszélyes. A szakértők azzal számolnak, hogy az áldozatok száma tovább növekedhet. A gázfelhő által "letarolt", Bronggang nevű település a krátertől 15 kilométerre fekszik.

Az idézett szakértők ugyanakkor értetlenül álltak az előtt, hogy a Merapi közvetlen közelében lévő településekről, az úgynevezett veszélyzónából az illetékes hatóságok miért nem evakuálták az embereket.

A péntek hajnali, mérgező gázfelhő nem csupán halálos áldozatokat követelt, de több mint 66 személyt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. Értesülések szerint többségük súlyos égési sérüléseket szenvedett, állapotuk válságos.

Szemtanúk megdöbbentő beszámolói szerint a település férfilakói közül többen motorkerékpárral menekültek a helyszínről, míg a nőket és a gyermekeket teherautókkal igyekeztek menteni.

A tűzhányó október 26-án tört ki, és a természeti katasztrófa péntek reggelig összesen 92 halálos áldozatot követelt. A szakértők ugyanakkor azzal számolnak, hogy az áldozatok száma tovább növekedhet.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×