eur:
389.44
usd:
363.38
bux:
68076.68
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Folytatódnak a tüntetések Bangkokban

Folytatódnak az összecsapások a tüntetők és a hadsereg között Thaiföld fővárosában. A francia hírügynökség beszámolója szerint két demonstráló súlyosan megsebesült Bangkok belvárosában. A több száz tüntető köveket, petárdákat és Molotov-koktélokat dobált a rendfenntartó erőkre, és eközben lövések dördültek.

A mentők jelentése szerint egy civil meghalt. A csütörtök óta tartó összecsapásokban már 26 ember halt meg. Közben megkezdték a nők, gyermekek és öregek evakuálásához a kormányellenes tüntetők által megszállt városrészből. A hadsereg válságközpontjának szóvivője ezzel egyidőben minden tüntetőnek szabad elvonulást ígért, nem sokkal azután, hogy a kormány jelezte: kijárási tilalom elrendelését tervezi Bangkok érintett negyedeiben. A becslések szerint még mintegy 5 ezer tüntető tartózkodik a kormány távozását követelő vörösingesek táborhelyén. Korábban számos nyugati ország bezárta bangkoki külképviseletetét, de a magyar nagykövetség még működik.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×