eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Õrizetbe vették Írországban a leányfalui ír gázolót

Õrizetbe vette a rendőrség a leányfalui ír gázolót szerdán írországi otthonában, a férfit elővezették a bíróságon - jelentette az RTÉ ír közszolgálati tévé és rádió.

Az RTÉ honlapja szerint Francis Tobin Ciarannak várhatóan még szerdán engedélyezik, hogy óvadék ellenében visszanyerje szabadságát.

Tobin 2000 áprilisában két kisgyereket gázolt halálra Leányfalun. A magyar bíróság - 2002-ben, a férfi távollétében hozott - jogerős ítélete szerint Tobinnak három évet kellene fogházban töltenie. Az RTÉ szerint a hároméves szabadságvesztést fellebbezés nyomán később másfél évre enyhítették.

Az ír tévé megemlítette, hogy a könyvelő a vádemelés után leadta útlevelét (a magyar hatóságoknak), de később visszakapta, hogy Írországba utazhasson. Az írországi út után az RTÉ szerint visszatért Magyarországra, de útlevelét már nem adta le, s 2000 novemberében visszautazott hazájába. A férfi arra hivatkozik, hogy lejárt munkaszerződése miatt költözött haza.

Magyarország 2005-ben adott ki nemzetközi elfogatóparancsot a gázoló ellen. Ezt az ír bíróság az RTÉ szerint 2007-ben másodfokon elutasította, így a két kisgyermek halálát okozó gázoló azóta is szabadlábon van.

A magyar igazságügyi minisztérium idén októberben közölte, hogy a magyar hatóságok ismét kérték a férfi kiadatását.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×