eur:
388.61
usd:
361.01
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Németország is küzd az államháztartási hiánnyal

Újabb kilenc uniós tagállam, köztük Németország ellen indít eljárást az Európai Bizottság az államháztartási hiány túlzott mértéke miatt. A brüsszeli testület döntésével a 27 uniós ország közül így már 20 ellen folyik eljárás a GDP-hez mért 3 százaléknál magasabb deficit miatt.

Az unió pénzügyi biztosa jelezte: a bizottság megérti, hogy a nemzetközi pénzügyi válság miatt támogatni kell a gazdaságot, de a testületnek kötelessége jogi lépéseket tenni. Azt is hangsúlyozta: a válság miatt most nem szabnak szigorú határidőt szabni a deficit leszorítására, illetve a szokásosnál hosszabb időszakot engedélyez a kiigazításra.

Korábbi döntés alapján Magyarországnak 2011 végére kell az előírt szintre csökkentenie hiányát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×