eur:
390.82
usd:
366.55
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Nem vonul ki Szerbiából az OTP

Az OTP Bank mégsem vonul ki a szerbiai piacról, sőt bővíti tevékenységét és ésszerű átszervezéssel még hatékonyabb lehet. Az OTP illetékesei látnak jövőt a szerbiai pénzpiacon.

Először az az értesülés kelt szárnyra, hogy az OTP Bank kivonul Szerbiából, és eladja ottani képviseleteit, sőt, már elkészültek az ésszerűsítési programok is, amelyek jelentős elbocsátásokat irányoztak elő. A pénzintézet állítólag azért szabadult volna meg szerbiai fiókjaitól, hogy a volt szovjet utódállamokra összpontosíthasson.

A belgrádi Beta hírügynökség értesülései szerint az OTP elállt szándékától, és úgy döntött, hogy marad a délszláv államban, ahol igen jó teljesítménnyel zárta a tavalyi évet: pénzfogalma elérte a 48 milliárd dinárt a 2007-es 19 milliárddal szemben. A szerbiai OTP Bank alaptőkéje 2008-ban elérte a 12,5 milliárd dinárt.

A bank illetékesei úgy értékelték, hogy az OTP-nek Szerbiában, mindenekelőtt hosszú távon, mivel az ország - az évtizedes lemaradást pótolva - felgyorsított fejlődéssel igyekszik Európa felé.

Ezzel párhuzamosan már folyamatban van a szerbiai OTP-hálózat átszervezése, mert időközben egyesült a pénzintézet tulajdonában lévő Nisi Bank, a belgrádi Zepter Bank és az újvidéki székhelyű Kulai Bank.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×