eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hét órán át menekült két F-16-os elől a repülőtolvaj

Hét órán át követtek amerikai vadászgépek az Egyesült Államok légterében egy Kanadában ellopott kisrepülőt, a gép ezután leszállt egy országúton Missouri államban, és a pilóta gyalog elmenekült.

A feltételezett pilótát később őrizetbe vették Missouri állam déli részén, Ellsinore település közelében. A hatóságok szerint egy 31 éves férfi kötötte el az egymotoros, négyüléses Cessnát hétfő délután egy kanadai egyetem repülőiskolájából.

A tolvaj "valószínűleg átugrott a kerítésen, és bepattant a gépbe" - mondta az Ontario állambeli Thunder Bayben lévő egyetem, a Confederation College alelnöke. "A repülő a felszállópályán állt, mint mindig. A kulcsok a gépekben vannak, mert a repülést tanuló egyetemisták rendszeresen gyakorolnak" - tette hozzá.

A férfi az elcsent géppel délre vette az irányt, és átrepült az Egyesült Államokba, ahol két F-16-os vadászgép szegődött az azonosítatlan Cessna 172-es nyomába. A vadászgépek hét órán át követték a kisrepülőt Wisconsin, Minnesota, Illinois és Missouri államok felett, amíg az le nem szállt egy országúton Piedmont település közelében, és vezetője elfutott. A kalandos repülőút Thunder Baytől 1261 kilométerre ért véget.

A pilóta, bár a kezdetektől észrevette az F-16-osokat, sem a rádióhívásokra, sem egyéb jelzésekre nem válaszolt, ezért óvintézkedésként Wisconsin állam fővárosában, Madisonban kiürítették a helyi törvényhozás épületét. Az észak-amerikai légtérvédelmi parancsnokság szóvivője mindazonáltal igyekezett megnyugtatni a közvéleményt, hogy terrortámadástól valószínűleg nem kell tartani, és a repülő a lakosságra nem jelent veszélyt.

A szóvivő később úgy nyilatkozott, hogy a kisgép egy hosszabb útra is alkalmas Cessna-változat volt, és teljesen fel volt töltve üzemanyaggal, ezért tudott mintegy hétórán át a levegőben maradni üzemanyag-felvétel nélkül.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×