eur:
389.61
usd:
363.48
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Letartóztatták Gigi Becalit, a Steaua Bucuresti tulajdonosát

Õrizetbe vette csütörtökön a rendőrség Gigi Becalit, a Steaua Bucuresti labdarúgócsapatának tulajdonosát, akit azzal gyanúsítanak, hogy testőrei három személyt tartottak fogva, és erőszakot alkalmaztak velük szemben.

Becali családja a Bukarest melletti luxusvillájában kékruhásokkal ébredtek a hajnali órákban, hiszen a román fővárosi rendőrség házkutatást végzett a milliomosnál.

Az üzletember azt állítja, hogy január végén ellopták az egyik luxusautóját, a három felételezett tolvaj pedig 30 ezer eurót követelt tőle cserében azért, hogy visszajuttassák a gépkocsit. Becali nem értesítette a rendőrséget, hanem úgy határozott, hogy ő maga szolgáltat igazságot.

A rendőrség azt követően indított nyomozást az ügyben, hogy az üzletember ellen feljelentést tett az autólopással gyanúsított három személy. Õk azt állítják, hogy Becali testőrei több órán keresztül tartották fogva őket. Erőszakot alkalmaztak ellenük, és arra kényszerítették őket, hogy adják vissza az autót.

A bukaresti ügyészek pénteken kérik, hogy 29 napos előzetes letartóztatásba helyezzék a romániai televíziós adásokban szinte naponta szereplő milliomost, aki az 1986-ban BEK-győztes Steaua tulajdonosaként tett szert nagy ismertségre Romániában.

Ellene már folyamatban van egy per, amelyben korrupcióval vádolják. Az ügyészek szerint Becali tavaly májusban 1,7 millió euróval akarta "ösztönözni" az egyik csapatot, hogy a Steaua elhódíthassa a Bajnokok Ligája főtábláján helyet biztosító román bajnoki címet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 06:26
×
×
×
×