eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Lezuhant egy repülőgép Amszterdamban, 9 halott

Leszállás közben lezuhant a Török Légitársaság utasszállító repülőgépe az amszterdami Schiphol repülőtér közelében, az A9 autópálya mellett. A korábbi jelentésekkel ellentétben mégis van 9 halálos áldozat, 50-en megsérültek.

Leszállás közben lezuhant a Török Légitársaság utasszállító repülőgépe az amszterdami Schiphol repülőtér közelében, az A9 autópálya mellett. A Boeing 737-800-as három részre szakadt, fedélzetén 135 ember tartózkodott.

Schiphol szóvivője szerint "vannak halottak, sérültek és sértetlen túlélők is". Az Air Transport Intelligence szakértője szerint a képek alapján súlyos károkat szenvedett a gép, de nem ütött ki tűz a fedélzeten, ami jelentősen növelte az utasok túlélési esélyeit.

A CNN Törökország egy halottról és húsz sérültről tudott, a török közlekedési miniszter és a Török Légitársaság szerint azonban nincs halálos áldozat. Később a CNN arról adott hírt, hogy 9-en meghaltak, 50-en megsérültek.

A CNN egy török újságírót idéz, aki szerint az utasok azt mondták, a gép farka ért földet először, nem volt olyan szörnyű az ütközés, inkább arra az érzésre emlékeztetett, amikor a repülőgépek légörvénybe kerül.

A repülőtér minden járat indulását és érkezését felfüggesztette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×