eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68224.21
2024. május 17. péntek Paszkál

Obama a felére csökkentené a költségvetési hiányt

Az Egyesült Államokban négy év alatt a felére szeretné csökkenteni a költségvetési hiányt Barack Obama.

A januárban beiktatott elnök várhatósan jövő csütörtökön terjeszti be az októberben kezdődő 2010-es költségvetési évre szóló költségvetési javaslatát.

Az Obama-kormány 1300 milliárd dolláros, a GDP 9,2 százalékát kitevő államháztartási hiányt örökölt. Az új költségvetés segítségével az elnök 2013-ra, első megbízatásának végére 533 milliárdra, a GDP 3 százalékára szeretné csökkenteni a deficitet - mondta egy neve elhallgatását kérő kormányzati tisztségviselő.

A kiadáscsökkentés nagy részét az iraki háború költségeinek kurtításával, a kormányzati munka hatékonyságának javításával és a nem hatékony kormányzati programok megszüntetésével, valamint 2011 után az évi 250 ezer dollárosnál magasabb jövedelmű magánszemélyek adójának emeléséből tervezi megvalósítani az Obama-kormány.

Az elnök kedden 787 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervet írt alá, amely az amerikai gazdaság válságból való kilendítését, munkahelyek millióinak létesítését célozza.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×