eur:
388.55
usd:
362.08
bux:
69106.6
2024. május 9. csütörtök Gergely

Estig nem lesz újabb rakétatámadás

Estéig nem indít újabb rakétatámadásokat Izrael ellen a Hamász. A palesztin szervezet egyik vezető tisztségviselője közölte: a 24 órás fegyvernyugvás a közvetítő Egyiptom kérésére lépett vasárnap életbe.

Ajmán Taha szólt arról is, hogy a Hamász kész megfontolni egy hosszabb tűzszünetre irányuló kezdeményezést is, ha Izrael véget vet a Gázai övezet blokádjának és beszünteti a légitámadásokat.

Izraeli kormányzati forrásokból egyelőre nem érkezett válasz. Az iszlamista szervezet pénteken jelentette be, hogy nem újítja meg a fél évre meghirdetett fegyvernyugvást.

Az izraeli hadsereg szerint azóta a Hamász mintegy hatvan rakétát és aknát lőtt ki Izrael területére, míg a zsidó állam légicsapásokkal válaszolt.

Címlapról ajánljuk

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Ezért emelkednek a piacok: ám a jókedv nem lehet felhőtlen

Ezért emelkednek a piacok: ám a jókedv nem lehet felhőtlen

Az áprilisi esés után visszatért a jókedv a piacokra, múlt hét óta ismét emelkedést látunk. A piaci fordulatot ezúttal is az amerikai makrogazdasági helyzetre vonatkozó várakozások váltották ki, újabb hiedelem van kialakulóban a piacokon. Épp ezért ahogy eddig, úgy most is érdemes óvatosnak lenni: egy várakozásoktól eltérő fontos adat nagyon gyors és jelentős változást hozhat, és bár kezd körvonalazódni a nagykép, a makrogazdasági kilátások továbbra is vegyesek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×