eur:
385.57
usd:
355.2
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Szépségszalon nyílt a bevándorlók számára

Elsősorban a bevándorlókat megcélzó kozmetikumbolt és szépségszalon kezdte meg működését a Párizs melletti Saint-Denis városka központjában. A kétszáz négyzetméteres bolt három tulajdonosa olyan krémeket, sminkeket, púdereket és egyéb kozmetikumokat kínál, amelyek figyelembe veszik a bőr etnikai hovatartozásból fakadó sajátosságait, és személyre szóló tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket.

A nyolcvanezer lakosú Saint-Denis etnikailag Franciaország egyik legkevertebb településének számít, ezért az Inaya nevet viselő bolt elsősorban az afrikai, indiai, pakisztáni és közel-keleti származású nőket és férfiakat célozza, de a tulajdonosok hangsúlyozzák: a fehér bőrűeket sem felejtik el.

Egyikük a Le Parisien napilapnak nyilatkozva azt mondta, a vállalkozásuk valóságos küldetés, amely arról szól, hogy minőségi árut és szolgáltatást kínáljanak egy olyan vevőkörnek, amelyre más boltokban egyáltalán vagy alig fordítanak figyelmet. A 36 éves Leslie Carombo példaként az afrikai nőket említette, akiknek a bőre nagyon száraz, ezért sajátos krémekre, kozmetikumokra, illetve e jellegzetességüket figyelembe vevő tanácsra van szükségük.

A sajátos vevőkörre való tekintettel a termékek egy jelentős része külföldről, az Egyesült Államokból, Dél-Afrikából, Jordániából vagy Marokkóból származik, és ezek egy részét a bolthoz tartozó szépségszalonban használják majd fel. Az Inaya alapítói máris arra készülnek, hogy rövid idő alatt boltjukat országos hálózattá fejlesztik.

A vállalkozás beindítását a külvárosi fejlesztések elősegítésére megalakult, Lakótelepi Vállalkozás Angyalai nevet viselő befektetési alap segítette. A szervezetet két éve hozta létre egy arab származású, külvárosi fiatal vállalkozó, és tanácsadói között mások mellett a Rotschild család egyik tagja, Eric de Rotschild is megtalálható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×