eur:
404.81
usd:
374.33
bux:
74276.71
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Blair 80 milliót is kap egy-egy előadásért

Tony Blair meghatszorozta vagyonát azóta, hogy tavaly júniusban lemondott kormányfői tisztéről.

A volt brit miniszterelnök a múlt év októbere óta előadásokat tart, és a Times szerint ő az egyik legjobban fizetett szónok a világon, több mint 3,8 milliárd forintnak megfelelő fontot keresett az utóbbi időben, többet, mint huszonnégy éves politikusi pályafutása alatt.

Blair 83.500 fontot kap a brit államtól irodája költségeinek fedezésére és 63.000 font a nyugdíja, de ez mind semmi a többi bevételéhez képest. Emlékirataiért több mint négy és fél millió fontot kapott.

A Munkáspárt volt vezetője túlszárnyalta Bill Clintont, aki 9,2 millió dollárt (1,8 milliárd forintot) keresett előadásaival az elnöksége utáni első évben.

Blair olyan népszerű szónok, hogy vannak, akik 250.000 fontot (80,6 millió Ft) is megadnak egy másfél órás előadásáért, amire ráadásul nem is azonnal kerülhet sor, hanem csak hosszabb várakozás után.

A Times szerint az ENSZ attól tart, hogy Blair előadói aktivitása miatt kárt szenved nem fizetett közel-keleti tevékenysége. Jeruzsálemi forrásokat is idéz a lap, amelyek szerint Blair jelenléte a Közel-Keleten "csekély". Az ex-miniszterelnök szóvivője cáfolta ezt, és azt hangoztatta, hogy a brit politikus idejének javát a közel-keleti feladat foglalja le.

Címlapról ajánljuk

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Bejelentette az MNB: január 1-jétől 10%-os önerővel vehetünk fel zöld lakáshitelt

Bejelentette az MNB: január 1-jétől 10%-os önerővel vehetünk fel zöld lakáshitelt

A Portfolio szeptemberi piaci értesülésének megfelelően jövőre már a forgalmi érték 90%-áig lehet majd lakáshitelt felvenni a zöld lakóingatlanokra, praktikusan minden új építésű lakásra. Erre eddig csak a 41 év alatti első lakásvásárlóknak volt lehetőségük idén év eleje óta, energetikai besorolástól függetlenül. Emellett egységesen 60%-ra emelkedik a jövedelemarányos törlesztőrészlet a zöld lakáshitelek esetében, így a 600 ezer forint alatti jövedelműek is magasabb törlesztőrészletet vállalhatnak. Minderről friss Makroprudenciális jelentéséhez kapcsolódóan adott most hírt az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×