eur:
404.35
usd:
373.76
bux:
74410.22
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

"Patkány" volt Pozsony bérgyilkosa, mégsem keresték a rendőrök

A szlovák sajtót élénken foglalkoztatja a budapesti robbantással is gyanúsított szlovák bűnöző elfogása. A pozsonyi Pravda szerint az év legkínosabb kudarca lett az év legnagyobb rendőrségi fogásából.

A cikkíró Dag Danis szerint a szlovák rendőrség szánalmas helyzetének bizonyítéka, hogy a szlovák állampolgárságú Ján Rohácot cseh rendőrség fogta el, és magyar bíróság mond majd fölötte ítéletet. Pedig a szlovákiai alvilágban csak Patkány néven ismert 52 éves lévai bérgyilkos nagy valószínűég szerint hazájában is több alvilági alakot tett el láb alól.

Õ volt a pozsonyi és a dunaszerdahelyi alvilág erre szakosodott bérgyilkosa, aki Szlovákiában egy ideig azért is vád alatt állt, mert az egykori szlovák államfő, Michal Kovác fiának elhurcolásában koronatanúként számításba vehető Robert Remiás megölésével gyanúsították. Ezt állítólag a titkosszolgálat akkori főnökének megbízása alapján tette.

Az újság hihetetlennek tartja, hogy a szlovák hatóságok egy idő múltán már nem is tanúsítottak a bérgyilkos iránt érdeklődést. 2006-ban leállították az ellene folyó eljárást. Mint a lap írja, "a lévai bérgyilkos esete ismét megmutatta a szlovák igazságszolgáltatási rendszer szánalmas állapotát".

A cseh hatóságok akkor sem adhatnák ki Szlovákiának Rohácot, ha nagyon akarnák, mert hazájában, Szlovákiában nem folyt ellene büntetőeljárás, és nem is körözték. Egyszerűen feledésbe merült a személye. Szerencsére a magyar rendőrség következetesebb volt, mint a szlovák, ezért aztán szinte bizonyos, hogy Rohácot Magyarországnak fogják kiadni, és magyar bíróság előtt kell gyilkosságért felelnie - szögezi le a Pravda.

Egy másik pozsonyi napilap, a "Plus 1 den" az esettel kapcsolatban megszólaltja a bűnöző 30 éves fiát, aki azt állítja: a Prágában elfogott férfi nem az apja , mivel az már szerinte régen nincs az élők sorában. A lap szerint azonban a cseh rendőrség több vizsgálat alapján is biztos benne, hogy az elfogott ember a 9 éve körözött Ján Rohác.

Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Írásba adta a kormány: a fiataloknak járna az 5% alatti kamatozású lakáshitel

Írásba adta a kormány: a fiataloknak járna az 5% alatti kamatozású lakáshitel

„Szükség van új kollégiumok építésére és a fiatalok számára kedvezményes, 5%-os kamatozású lakáshitelre” – fogalmaz a hétfőn megjelent Nemzeti Konzultáció egyik válaszlehetősége. Ez alapján a bankok - elsőként a Portfolio által megírt - kezdeményezésének megfelelően kifejezetten a fiatalok számára tennék elérhetővé önkéntes banki vállalás alapján az 5% alatti THM-mel bíró piaci kamatozású lakáshiteleket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×