eur:
404.05
usd:
374.4
bux:
0
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Testi fogyatékosokból lesz a legtöbb öngyilkos merénylő

Azt állítja egy friss tanulmány, hogy az öngyilkos merénylők többségét már eleve testi fogyatékosok közül toborozzák a tálibok. A kabuli egyetem professzora szeretné elkészíteni egy öngyilkos merénylő "tudományos képét".

Az afganisztáni öngyilkos merénylők 60 százaléka testi fogyatékos egy most megjelent tanulmány szerint.

A tálibok előszeretettel toboroznak bányaszerencsétlenségekben, aknarobbanásokban megrokkantakat, hogy öngyilkos merénylővé képezzék ki őket Rusuf Radgari, a kabuli egyetem orvosi fakultásának professzora szerint.

A professzor az elmúlt két évben nyolcvan öngyilkos merénylő testét tanulmányozta, ebből 52-nek - azaz 65 százaléknak - hiányzott az ujja, keze vagy a lába, már az általa véghezvitt merénylet előtt is.

A tálibok rendszeresen közzéteszik, hogy sok öngyilkos merénylő gyászolja azon családtagjait, akik a Egyesült Államok légibombázásaiban haltak meg.

Ám a többnyire nyomorék emberek, akik szegénységben élnek és nem tudnak dolgozni, azért egyeznek bele a tálibok kérésébe, mert pénzt kapnak érte, tehát gondoskodnak a családjukról - hangsúlyozta Radgari.

Radgari elkezdte a merénylők DNS-analízisét is egy thaiföldi intézet segítségével. "Utánanézünk a nemzetiségünknek, születési helyüknek, és további adataiknak, hogy felépíthessük egy öngyilkos merénylő tudományosan megalapozott képét" - fejtette ki a professzor.

Az előző években drámaian megnőtt a külföldi és a kormánycsapatok ellen elkövetett öngyilkos merényletek száma Afganisztánban. 2005-ben csak 17 ilyen eset történt, 2006-ban már 123, 2007-ben pedig 150.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Orosz szeszfőzdét támadott Ukrajna, elesett Hirnik – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Orosz szeszfőzdét támadott Ukrajna, elesett Hirnik – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Oroszország Voronyezsi területén dróntámadás ért egy szeszfőzdét. Ez már a második alkalom, hogy alkoholgyártó létesítményt ér ukrán támadás Oroszországban. A DeepState szerint az orosz erők elfoglalták a Donyeck megyei Hirnik települést, ahol egy 190 méteres tévétorony található, amely egykor ukrán tévéadást sugárzott a Donyeck megyei elszakított területekre. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×