eur:
404.05
usd:
374.4
bux:
0
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Malina Hedvig igazat mond

Malina Hedvig úgy döntött: nem megy hazugság vizsgálatra, és a főügyészségen sem magyarázza meg döntését. Emiatt komoly pénzbírsággal sújthatják.

A volt nyitrai diáklány ügyvédje, Roman Kvasnica tegnap levélben válaszolt a főügyésznek, és kifejtette: mivel a hazugságvizsgálat, mint bizonyítási módszer nem szerepel a szlovák büntető törvénykönyvben, ennek megtagadása, vagy az, hogy védence nem jelenik meg a főügyészségen, nem ütközik törvénybe.

A főügyészségi vizsgálatot vezető Jaroslav Kozolka ugyanis rendőrségi előállítással, vagy ötvenezer koronás, azaz több mint 400 ezer forintos bírsággal fenyegette meg Hedviget, amennyiben a felszólításnak nem tesz eleget.

Roman Kvasnica levelében felhívja a figyelmet arra, hogy az ügyész törvény sért és káoszt teremt, amikor olyan vizsgálaton való részvételt követel meg védencétől, amelynek eredménye nem számít törvényes bizonyítéknak.

Az ügyvéd levelében felszólította az ügyészséget, ne tájékoztassa félre a nyilvánosságot a tekintetben, hogy a vizsgálatot már befejezték. Mint írja, még nem hallgatták ki a védencét annak idején kezelő valamennyi orvost és a szakértőket sem.

Az igazság kiderítésének legnagyobb akadálya a védőügyvéd szerint az, hogy a mai napig senki sem tisztázta, vallomásai mely részében hazudott Malina Hedvig, akit saját állítása szerint 2006 augusztusában két bőrfejű fiatal azért vert meg, mert magyarul beszélt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Orosz szeszfőzdét támadott Ukrajna, elesett Hirnik – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Orosz szeszfőzdét támadott Ukrajna, elesett Hirnik – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Oroszország Voronyezsi területén dróntámadás ért egy szeszfőzdét. Ez már a második alkalom, hogy alkoholgyártó létesítményt ér ukrán támadás Oroszországban. A DeepState szerint az orosz erők elfoglalták a Donyeck megyei Hirnik települést, ahol egy 190 méteres tévétorony található, amely egykor ukrán tévéadást sugárzott a Donyeck megyei elszakított területekre. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×