eur:
389.05
usd:
361.35
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Leépít a Yahoo, 64 százalékkal visszaestek a bevételei

Másfél ezer állást szüntet meg a Yahoo internetes vállalat. Ez a világszerte foglalkoztatott alkalmazottak tíz százalékának elbocsátását jelenti. A cégnek 64 százalékkal voltak alacsonyabbak a harmadik negyedévi bevételei, mint tavaly ilyenkor.

Az amerikai internetcsoport, a Yahoo ezerötszáz állást szüntet meg - ez az egész világon a vállalat által foglalkoztatottak 10 százalékát takarja. A cég harmadik negyedévi profitja ugyanis 64 százalékkal volt kevesebb, mint egy évvel korábban.

Szeptember 30-án a Yahoo előző három havi profitja 54,3 millió dollár volt, szemben 2007 ugyanezen időszakának 151,3 millió dollárjával. A cég nemrég hárította el a Microsoft ajánlatát.

A Yahoo eredményei rosszabbak annál, amit a piac várt, bevétele csupán 1 százalékkal, 1,79 milliárd dollárra nőtt az előző évihez képest.

Jerry Yang társalapító és vezérigazgató vezetése alatt ebben az évben a vállalat rengeteget költött arra, hogy megőrizze függetlenségét. Januárban a Microsoft 47,5 milliárdot ajánlott érte, a Yahoo azonban rögtön visszautasította azt, mondván, "alulértékelik a vállalatot".

A nyár elején aztán a Microsoft újra próbálkozott, ezúttal karöltve Carl Icahnnal, akinek 5 százalékos részesedése van a Yahooban. A Microsofté lett volna a keresőmotor, Icahné pedig a többi. A Yahoo azonban erre is nemet mondott.

Most, a leépítés bejelentésének hatására az elemzők szerint a Yahoo befektetőinek jórésze megharagszik a vállalatra, amiért nem fogadta el a Microsoft ajánlatát. Ez és a válság csak erősíteni fogja a Yangra nehezedő nyomást.

Júliusban Yangéknak alá kellett írniuk egy szerződést, miszerint megakadályozzák, hogy a kisbefektetők vásárolják fel a részvények többségét. Amiért pedig a Yahoo elutasította a Microsoft ajánlatát, Icahn nyomást gyakorolt a vállalatra a vezetőség augusztusi lemondásában reménykedve. Ehelyett Yangék inkább beemelték a menedzsmentbe Icahnt és az ő két jelöltjét.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza
Aréna

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×