eur:
388.37
usd:
360.41
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Letartóztatták Iránban az amerikaiaknak kémkedő galambokat

Az iráni biztonsági erők azt állítják, hogy elfogtak két galambot, amelyekről azt gyanítják, hogy a teheráni atomprogramról kémkedtek.

A madarakat a natanci nukleáris létesítmény közelében fogták el, és fémgyűrűk, valamint "láthatatlan" madzagok voltak a lábaikra erősítve - tudósított az Etemad Melli iráni napilap.

A galambokat, amelyeket kémkedéssel vádolnak az irániak, még a hónap elején fogták el, ám azt nem tudni, mi lesz a sorsuk.

Natancban található egy föld alatti urándúsító létesítmény, amely miatt a Nyugat atomfegyver előállításával vádolja Teheránt. Az iráni vezetőség azonban azt állítja: kizárólag békés célokra használják fel a dúsított uránt. 

Teherán már többször panaszkodott arra, hogy az Egyesült Államok különböző kémeszközöket vet be, hogy az ország atomprogramjáról szóló hírszerzési jelentésekhez adatokat szerezzen.

Az iráni vezetők Izraelre is gyanakodnak, ám a zsidó állam hírszerzői tevékenységében nem ismert a galambok használata.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 16:25
×
×
×
×