eur:
389.65
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Csökken Obama előnye

Három pontra csökkent Barack Obama amerikai demokrata párti elnökjelölt előnye republikánus riválisával, John McCainnel szemben a Reuters/C-SPAN/Zogby vasárnap közzétett közvélemény-kutatása szerint.

A jelenlegi állás 48-45-ös vezetést mutat Obama javára azok körében, akik biztosan elmennek szavazni. E felmérés szerint az illinoisi szenátor az elmúlt két napban 2 pontot veszített előnyéből.

John Zogby, a közvélemény-kutató intézet vezetője szerint McCain esélyeinek javulását minden bizonnyal az utolsó, szerdán rendezett tv-vitának köszönheti. Felhívta a figyelmet arra, hogy az arizonai szenátor tetszése első ízben érte el a 45 százalékot. McCain megerősítette pozícióit a republikánusok körében, immár a párt híveinek 90 százaléka támogatja őt és figyelemre méltó a térnyerése a függetlenek között is, akiknek döntő szerepe lehet a november 4-i elnökválasztáson. Ebben a körben is Obama visszaesése tapasztalható: 16 pontos előnye vasárnapra 8 pontra zsugorodott. A többi országos felmérésben is egyszámjegyűre csökkentek a demokrata párti elnökjelölt korábbi kétszámjegyű előnyei.

Obama nagy népszerűségnek örvend az afro-amerikai, a spanyolajkú, a katolikus és a zsidó közösségben, míg McCain főleg a fehér férfi szavazókban bízhat. A nőknél egyelőre Obama a nyerő 6 pontos előnnyel, bár ez is csökkenő tendenciát mutat.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×