eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Több tízezren vettek végső búcsút Haidertől

Klagenfurtban végső búcsút vettek Jörg Haidertől, az autóbalesetben meghalt karintiai tartományi elöljárótól, a Szövetség Ausztria Jövőjéért párt elnökétől.

Az osztrák jobboldali-populista politikus gyászszertartásán 20-30 ezer ember vett részt. A hozzátartozók mellett megjelentek az alpesi ország állami, kormányzati és politikai vezetői, a dél-ausztriai tartomány magas rangú képviselői, valamint külföldi kormányok és szervezetek delegációi is.

Az 58 éves Jörg Haider múlt szombaton vesztette életét, amikor egy előzés után szolgálati autója megcsúszott, letért az úttestről, majd egy betonoszlopnak csapódott. A vizsgálatok során kiderült, hogy a politikus ittasan vezetett, és óránkénti 142 kilométeres sebességgel száguldott ott, ahol 70-nel lehetett volna csak haladni.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×