eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Alkut ajánlott az ügyészség Malina Hedvignek

Alkut ajánlott Malina Hedvignek Szlovákia legfőbb ügyészsége. Mint jelezték: készek lennének beszüntetni az ellen folyó bűnvádi eljárást, ha Hedvig valamilyen mértékben beismerné, hogy hazudott.

Roman Kvasnica védőügyvéd szerint ezt azért találták ki, mert egy év vizsgálódás után sem tudják rábizonyítani a védencére, hogy hazudott. Az akkor még Nyitrán tanuló csallóközi magyar egyetemista azt állítja, hogy 2006 augusztusában két ismeretlen bőrfejű a nyílt utcán azért verte meg, mert magyarul beszélt. Ezt kétségbe vonta a rendőrség, és azzal vádolták meg, hogy kitalálta az egészet.

Nemrégiben az ügyészség még azt kérte Malina Hedvigtől, hogy vesse alá magát hazugságvizsgálatnak, amibe a csallóközi lány beleegyezett, de mint ügyvédje kijelentette, csakis külföldön hajlandó ezt megtenni a védence, mert a szlovák hatóságokban már nem bízik meg.

Kvasnica emlékeztetett arra, hogy a támadás után nem sokkal Malina Hedvig kért hazugságvizsgálatot, amit a hatóságok elutasították, arra hivatkozva, hogy e vizsgálat eredménye a bíróságon úgysem lehet perdöntő bizonyíték. Most viszont maga a legfőbb ügyész ajánlotta Hedvignek, hogy vesse alá magát hazugságvizsgálatnak.

Malina Hedvignek október 20-ig kell választ adnia arra, hogy aláveti-e magát a szlovákiai hazugságvizsgálatnak. Ha nemet mond, két nap múlva beidézik, hogy számon kérjék rajta döntésének okát.

"Az ügyész nyilván abban reménykedik, hogy vallomástételre bírja Hedviget", aki erre 2006 szeptembere óta nem hajlandó - nyilatkozta a lapoknak a volt diáklány védőügyvédje. Roman Kvasnica szerint az ügyészségnek nincs Malina Hedvig ellen semmilyen bizonyítéka, egyéves vizsgálódás után sem tudják rábizonyítani, hogy hazudott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×