eur:
388.88
usd:
360.79
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Barroso: A pénzügyi válság alagútjának végén már látható a fény

Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke szerint a pénzügyi válság alagútjának végén már látható a fény, de a pénzpiacok rendbetétele után azt is biztosítani kell, hogy a piacok ne annyira önmaguk, hanem inkább a polgárok, az üzleti élet javára működjenek.

Újra kell gondolni a szabályozásokat és a felügyelet módját is - jelentette ki Brüsszelben Jose Manuel Barroso.

A bizottság elnöke ezzel bizonyos mértékig ellentmondott az EU belső piacért felelős biztosa, Charlie McCreevy véleményének, miszerint nem kellene megregulázni a jelzáloghitelezőket, a fedezeti alapokat és a részvénypiacokat.

Barroso szerint egyetlen európai kormány sem teheti meg, hogy egyedül tegyen lépéseket a mostani pénzügyi válság elcsitítására, össze kell hangolni ezeket a lépéseket, mert a mostani válság példátlan, és emiatt példa nélkül álló uniós fellépésre van szükség. Az történt, hogy az "európaiak" összefogtak, igen erős jelzést adtak a piacoknak, ezzel a legjobb reakciót váltották ki, ellentétben azzal, amikor pénzügyminiszterek külön vázolták elképzeléseiket.

Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×