eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Lebuktatta az államfőt a titkosszolgálat vezetője

Nicolas Sarkozy jelenlegi francia államfőnek viszonya volt a mostani kabinet egyik tagjával, Jacques Chirac egykori elnök pedig ráncfelvarrásra utazott Kanadába - többek között ezek a pikáns részletek is napvilágra kerültek azokból a jegyzetekből, amelyeket a francia titkosszolgálat korábbi vezetője készített.

Keveseket lepett meg a hír, miszerint a jelenlegi francia államfőnek négy évvel ezelőtt viszonya volt a mostani kormány egyik tagjával, Nicolas Srakozy ugyanis nagy nőcsábász hírében áll.

A pikáns részlet Yves Bertrand jegyzeteiből derült ki; a férfi 2004-ig a francia belbiztonsági szolgálat vezetője volt. A magánfeljegyzéseket a francia hatóságok foglalták le, mert állítólag azok kábítószererrel, zsarolással és korrupcióval kapcsolatos terhelő információkat tartalmaznak vezető politikusokra nézve.

A naplókból egyes kínos információkat (például azt, hogy Jacques Chirac egykori államfő 2003-ban ráncfelvarrásra utazott Kanadába) a Le Point hírmagazin szellőztetett meg.

Ezekből kiderül, hogy a titkosszolgálat "bizalmasan figyelmeztette" Cécilia Srakozyt, hogy akkor még csak miniszter férje folyamatosan hűtlenkedik. Bár a pár az elnökválasztási kampányt még együtt vészelte át, miután Sarkozyt tavaly tavasszal államfővé választották, elváltak.

Sarkozy exfeleségét egyébként Bertrand több jegyzetében is "partiállatnak" nevezte, de állítólag pikáns részleteket jegyzett fel Lionel Jospin korábbi kormányfő magánéletével kapcsolatban is.

Sarkozy egyébként 2004-ben eltávolította Betrand-ot a titkosszolgálat vezetői székéből, mert kiderült: megpróbálta aláásni Sarkozy tekintélyét 2002-ben.

Bertrand a Le Point-nak elmondta: feljegyzései "nyers információk", amelyeket saját használatra készített.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×