eur:
388.51
usd:
360.61
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Győztesen került ki Obama a legutóbbi vitából

Jobban sikerült Barack Obamának a kedd esti elnökjelölti vita, mint John McCainnek - derül ki egy telefonos felmérésből.

Barack Obama demokrata párti elnökjelölt megítélése a kedd esti vita után előnyösebb lett, mint republikánus riválisáé, John McCainé - derül ki a USA Today és a Gallup közös közvélemény-kutatásából.

A telefonos felmérésben megkérdezett 735 ember 53 százaléka mondta azt, hogy nem változott meg véleménye Barack Obamáról, míg 34 százalékuk azt mondta: a vita után kedvezőbben ítélik meg a demokrata elnökjelöltet. Mindössze 12 százalék mondta azt, hogy a szópárbaj kevésbé szimpatikusabbá tette Obamát.

A John McCain vitateljesítményére adott reakciók más képet mutatnak: a megkérdezettek 54 százaléka mondta, hogy nem változott a republikánus politikusról alkotott véleménye, 12 százaléknak szimpatikusabb, míg 33 százaléknak kevésbé elfogatható lett McCain a vita után.

A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek 56 százaléka szerint Barack Obama jobban teljesített a vitán, míg 23 százaléka vélte úgy, hogy McCain volt a jobb. Tizenöt százalék úgy gondolja, hogy a két elnökjelölt egyenlően teljesített.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×