eur:
389.46
usd:
361.7
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Összecsap a rúzst viselő pitbull és a terroristákkal bratyizó

Levették a kesztyűt az amerikai elnökjelöltek. Miközben Sarah Palin, a republinus alelnökjelölt azt állította: Barack Obama terroristákkal barátkozik, a demokrata jelölt egy régi pénzügyi botrányt rángatott elő, amely kapcsán ellenfele John McCain ellen is vizsgálat folyt.

Sarah Palin úgy tűnik mindenképpen bizonyítani akarja, hogy rúzst viselő pitbull - így nevezte magát az alaszkai kormányzó, egyben republikánus alelnökjelölt pártja nagygyűlésén. Coloradóban kampányolva Palin közölte: itt az ideje, hogy levegyék a kesztyűt és azzal vádolta meg Barack Obamát, hogy úgymond terroristákkal bratyizik.

Obama karrierje kezdetén egy jótékonysági szervezet igazgatótancsának tagja volt, ahogy Bill Ayers, a ‘60-s és ‘70-s években működő Weather Underground nevű és világforradalmat hirdető radikális csoport aktivistája is. A Weather Undeground bűncselekmények sorát követte el és aktivistái egyszer bombakészítés közben felrobbantották magukat.

Ayers azóta már egyetemi professzorrá vált, Obama pedig elítélte a múltját.

Palin megjegyezte: Obama a rosszat látja a hazájában és még az az ellen szövetkező terroristákkal is "bratyizik".

A demokrata kampány ugyanakkor nem hagyja magát. A hétvégén egy internetes videót tett közzé, amelyben a rivális John McCain és a csalás miatt elítélt Charles Keating mágnással kapcsolatairól van szó.

A szenátus etikai bizottsága McCain és négy más, Keating védelmében a banki felügyelő hatósághoz forduló politikus ügyében vizsgálatot folytatott és megállapította: a republikánus elnökjelölt ugyan nem működött szorosan együtt Keatonnal, de azért "rosszul mérlegelt".

McCain később élete legnagyobb hibájának nevezte az ügyet. Az Obama kampány szerint sok a párhuzam a mostani hitelválság és az akkori botrány között, ezért a választóknak úgymond "meg kell ismerniük a tényeket és azt, hogy John McCain rendszeresen rossz döntéseket hoz."

Obama azzal is megvádolta ellenfelét, hogy úgymond "a sárdobálással" el akarja terelni a figyelmet a gazdasági válságról." Egy kampányhirdetés pedig kiszámíthatatannak és gazdasági kérdésekben inkompetensnek állítja be McCaint.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.

Magyarics Tamás: nagy bajban a toryk, akár ötszáz tanácsi helyet is veszíthetnek

Nagyarányú munkáspárti győzelem várható az angliai helyhatósági választásokon, és ha nem történik valamilyen váratlan esemény, ugyanerre lehet számítani a későbbi parlamenti választáson is – mondta az InfoRádióban az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora. A külpolitikai szakértő szerint valószínűleg harmadszor is London polgármestere lehet Sadiq Khan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×