eur:
389.05
usd:
363.49
bux:
68175.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Siemens kártérítést követel a vesztegetési ügyben érintett volt vezetőktől

Münchenben a Siemens Konszern vezetősége úgy döntött, hogy kártérítési eljárást indít a cég két korábbi elnöke, valamint kilenc további volt igazgatója ellen. A vád szerint az érintettek részesei a megvesztegetési ügyben, és az ennek nyomán kirobbant botrány mind a konszernek, mind pedig részvényeseinek súlyos anyagi kárt okozott.

A Siemens vezetősége arra hivatkozva döntött a volt vezetők elleni kártérítési eljárás megindítása mellett, hogy a konszern két korábbi elnöke, Heinrich von Pierer és Klaus Kleinfeld, valamint 9 igazgatója 2003 és 2006 között vétett kötelességei ellen és ezzela cégnek óriási veszteséget okoztak.

A világ egyik legnagyobb elektrotechnikai vállalata nem közölte, hogy mekkora összeget követel kártérítésként volt vezetőitöl, de utalt arra, hogy a megvesztegetési botrány már eddig is közel két milliárd euróba került a Siemensnek.

A döntés meghozatalában komoly szempont volt, hogy a konszern korábbi vezetői a Siemens részvényeseket is jelentős összeggel megkárosították, mert a botrány kirobbanását követően a Siemens rész- vények értéke komolyan visszaesett.

A Münchenben közétett bejelentés egy nappal követte azt bírósági ítéletet, amelyet a Siemens egy volt igazgatójára szabtak ki, mert bizonyítást nyert, hogy a most 57 esztendős menedzser éveken át kulcs-szerepet játszott csúszópénzek folyósításában.

A volt igazgató kezdettől fogva aktívan együttműködött a nyomozószervekkel, amit a bíróság egyhítő körülményként értékelt és ezért csak két évi felfüggesztett büntetéssel sújtotta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×