eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Karadzic "betegei" rajongtak a gyógyító hippiért

Egyre többen számolnak be arról, hogy kapcsolatban voltak az alternatív gyógyászattal foglalkozó Dr. Dragan David Dabiccsal, aki nem más, mint Radovan Karadzic. A Guardiannek nyilatkozó londoni fiatalembe arról beszélt, édesanyja mennyire oda volt az öreg hippi kinézetű dokiért, aki a hölgy unokáit is kezelte.

Egy londoni szerb, Nic Medic arról beszélt a Guardian című napilapnak, hogy édesanyja megbecsült doktora volt a Dragan David Dabicként dolgozó Radovan Karadzic. A fiatalember elmesélte, hogy édesanyja kedveli az alternatív gyógyászatot és az ezotériát, így találkozott 2005-2006 környékén Dr. Dragan Dabiccsal.

A doktor elmondása szerint nem sokkal korábban tért vissza az Egyesült Államokból, ahol pszichiáterként dolgozott, és visszatértével new age-es terápiákkal is foglalkozni kezdett.

Amikor egyszer hazalátogattam 2006-ban, és bementem édesanyám irodájába, ott ült ő is - elevenítette fel a történteket Nic Medic. Nem tett rám nagy benyomást, de nem volt kellemetlen ember, olyan volt, mint egy öreg hippi. Inkább azt mondanám, nem volt semmi a szemében, a megjelenésén kívül semmi különöset nem találtam benne - mesélte a szerb fiatalember.

Anyáméknak bioenergetikai szemináriumokat tartott, édesanyám rajongott érte, mély személyiségnek tartotta. Még a tévében is föltűnt, egyszer 400 ember hallgatta egy előadását Belgrádban. Komoly cikkeket közölt orvosi lapokban. Tulajdonképpen kezdett újra vezető szerepre szert tenni - folytatta a történetet a Londonban dolgozó szerb fiatalember.

Hozzátette: az alternatív gyógyászathoz nem szükséges semmiféle végzettség, igazolvány. Általában készpénzzel fizetnek, így bankkártyára sincs szükség. Senki sem tudja azt sem, mennyit keres, aki így dolgozik - figyelmeztetett Nic Medic.

Miután a napokban megláttam a lap portálján a képét, nem akartam elhinni, hogy róla van szó. Fölhívtam apámat is, aki csak annyi mondott: ő az. Édesanyámat sokkolták a történtek. Karadzic kezelte őt, és mint később kiderült, anyám kérésére márciusban foglalkozott a két kislányommal is.

Úgy érzem - mondta -, mint amikor kiderül, hogy az apád nem az apád. Tudom, hogy Karadzic és Dragan Dabic ugyanaz az ember, de képtelen vagyok őket összekötni a tudatomban. Az egyik egy háborús bűnös, a másik egy hippi guru.

Édesanyám szerint az utóbbi időben ideges volt a doki. Új kormány van Szerbiában, és biztos nyugtalanították az események - fejtette ki a Guardiannek Nic Medic, aki halkan megjegyezte: ha egyszer is fölismerte volna a bin Laden után leginkább keresett embert, biztosan tett volna valamit a kávéjába.

Címlapról ajánljuk

Fagypont és 20 fok közötti kanyarok: időjárás a jövő héten

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel. A hét második felében a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont köré is hűlhet a levegő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Az élénkülő lakáspiaci kereslet közepette legfrissebb Hangulatfelmérésünkben arról is kérdeztük a szakértőket, hogy véleményük szerint az ország mely részein, milyen típusú lakások lehetnek az átlagnál keresettebbek az előttünk álló évben. Összesen 10 szakértő mondta el, milyen típusú és elhelyezkedésű lakóingatlanok iránt lehet az átlagosnál erősebb a kereslet, többen azt is megindokolva, hogy miért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 13. 18:40
×
×
×
×