eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

A hágai ügyészség vizsgálja, hogy módosítani kell-e Karadzic vádiratát

A hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) ügyészsége vizsgálja azt, hogy módosítani kell-e a minap Belgrádban letartóztatott legkeresettebb szökevény, Radovan Karadzic volt boszniai elnök vádiratát.

Olga Kavran ügyészségi szóvivő a belgrádi B92 tévé- és rádióállomásnak adott nyilatkozatában - amely olvasható a B92 internetes honlapján is - elmondta, hogy Karadzic vádirata 11 pontból áll.

Emlékeztetett arra, hogy először 1995 júliusában emeltek vádat a politikus ellen, és ugyanabban az évben novemberben kiterjesztették a bűnlajstromot népirtás vádjával.

Carla Del Ponte volt hágai főügyész utoljára nyolc évvel ezelőtt módosította Karadzic vádiratát, amely alapján most ítélkezni kéne a srebrenicai népirtás levezénylésével vádolt politikus felett.

"Az ügyészség csapata tanulmányozza és áttekinti az utoljára nyolc éve módosított vádiratot, hogy lássa, kell-e esetleg módosítani vagy össze kell-e hangolni a vádiratot az azóta honosodott bírói gyakorlattal, illetve azokkal az új bizonyítékokkal, amelyeket azóta gyűjthettek össze" - mondta Olga Kavran, aki szerint amennyiben úgy értékelik, hogy a vádirat módosításra szorul, akkor az újra a bírák elé kerül megerősítésre.

Címlapról ajánljuk

Fagypont és 20 fok közötti kanyarok: időjárás a jövő héten

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel. A hét második felében a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont köré is hűlhet a levegő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Az élénkülő lakáspiaci kereslet közepette legfrissebb Hangulatfelmérésünkben arról is kérdeztük a szakértőket, hogy véleményük szerint az ország mely részein, milyen típusú lakások lehetnek az átlagnál keresettebbek az előttünk álló évben. Összesen 10 szakértő mondta el, milyen típusú és elhelyezkedésű lakóingatlanok iránt lehet az átlagosnál erősebb a kereslet, többen azt is megindokolva, hogy miért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 13. 18:40
×
×
×
×