eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kész csoda, hogy nem követelt áldozatokat a baleset

A németországi vasútforgalomban még a küszöbön álló hétvégén is komoly fennakadásokkal kell számolni, mert az ICE típusú, nagysebességű szerelvények közel egy harmadát ellenőrzés céljából a szerelőműhelyekbe rendelték. Az intézkedésre az adott okot, hogy szerdán a kölni főpályaudvar előtt egy ICE szerelvény kisiklott.

A német vasút 90 járatot törölt, ami komoly fennakadásokat okoz a nemzetközi vonat-összeköttetésben is. A nagysebességű ICE hármas típusú szerelvények egy harmada máris a szerelőműhelyekben vár műszaki ellenőrzésre, miután egy kerékcsapágy lazulás következtében a kölni főpályaudvarról Düsseldorf felé induló járat egyik kocsija kisiklott.

Mivel a szerelvény még lassan haladt, a balesetben senki sem sérült meg, de a néhány évvel ezelőtt, Eschede közelében történt több, mint 100 emberéletet követelő szerencsétlenség miatt a vasúttársaság már a legkisebb gyanú esetén műszaki vizsgálatot rendel el a szerelvények hibátlan működésének szavatolása érdekében.

Az intézkedés nyomán valamennyi ICE hármas típusú vasúti kocsit át fognak vizsgálni, és ez forgalmi fennakadásokat von maga után.

Időközben az államügyészség is bekapcsolódott a vizsgálatba, mert egyes utasok elmondása szerint a Kölnben kisiklott szerelvényen már a frankfurti indulás után szokatlan zajokat lehetett hallani a kerekek felöl.

Az ügyészség az eddigi adatok alapján nem tartja kizártnak, hogy ismeretlen személyek Frankfurtban szándékosan megrongálták az ICE kerékcsapágyát, és csupán a véletlennek köszönhető, hogy a szerelvény csupán a kölni főpályaudvarról kiindulóban siklott ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×