eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Elvis Presley a cigányok királya is?

A rock 'n' roll királya a romák királya is - állítja egy magazin, amelyet a brit kormány legújabb, a cigány kultúra megismertetését célzó kampányának köszönhetően olvashatnak a tanulók. A kijelentésre Elvis Presley állítólagos roma származása ad okot, de a listára nemcsak ő, hanem számos színész és Teréz anya is fölkerült.

Elvis Presley nem csupán a rock 'n' roll, hanem a cigányok királya is, mivel egy németországi vándorló cigányközösségből érkeztek az ősei Amerikába - olvasható egy magazinban, amely a brit kormány új, 70 ezer fontért (20,3 millió forint) megszervezett iskolai kampányának keretében került az angol oktatási intézményekbe.

A roma származásúak listáján szerepel még Eric Cantona visszavonult focista, a Nobel-békedíjas Teréz anya, a színészvilágot pedig Charlie Chaplin, Sir Michael Caine és Bob Hoskins képviseli. Az egyhónapos kampánytól azt várják, hogy a tanulók megismerjék a cigány kultúrát.

Lord Adonis, a brit oktatási minisztere elmondta: el akarnak oszlatni számos tévhitet, előítéletet, és szeretnék, ha a fiatalok nem egyoldalúan ítélnék meg a cigányokat.

Az Adófizetők Szövetsége szerint ugyanakkor a kampány csupán pénzkidobás. Matthew Elliott, a szervezet vezetője úgy véli: az emberek azt szeretnék, ha a nehezen megkeresett fizetésükből levont adót alapvető szolgáltatásokra és azok fejlesztésére költenék, ahelyett hogy divatos témákat propagálnak belőle.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×