eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Visszaadta a bankból ellopott 50 ezer svájci frankot

Egy dél-szerbiai becsületes megtaláló gondolkodás nélkül visszaszolgáltatta azt az 50 ezer svájci frankot, melyet egy hónappal ezelőtt loptak el egy bankból. Tegnap óta őt tartják Szerbia legbecsületesebb emberének.

Megvan Szerbia legbecsületesebb embere - közvetlenül az új kormány megalakulás után ez valóban szenzációsnak hangzik. A megtiszteltető cím azonban egy építőmunkást illet meg, aki megtalálta azt az 50 ezer svájci frankot, amit egy szerbiai Raiffeisen Bankból loptak el körülbelül 1 hónappal ezelőtt.

A bankrablást a bank pénztárosa hajtotta végre a dél-szerbiai Nis városában. 1 millió 400 ezer eurót és 50 ezer svájci frankot a táskájába csomagolta, és kisétált vele a bankból - a biztonsági őrök még üdvözölték is.

Hátrahagyott egy levelet, amiben közölte: azért vitte el a pénzt, hogy bizonyítson volt felesége előtt. Később önként feladta magát, és az 1 millió 400 ezer eurót vissza is szolgáltatta, de azt állította, hogy az 50 ezer svájci frankot maga sem találja.

Tegnap azonban megtalálta egy 46 éves építőipari munkás, aki már 7 éve munkanélküli és alkalmi munkával igyekszik eltartani négytagú családját. Nis külvárosában egy nyaralóház tetőszerkezetét javította, amikor a gerendák alól kihullott a bank által becsomagolt 50 ezer svájci frank.

Ezt azonnal közölte kollégáival és főnökével, majd értesítették a rendőrséget. Azt mondta, hogy egy pillanatig sem gondolt a pénz megtartására, hiszen azt nem ő kereste meg, és nincs joga másét elvenni.

A havi 200 eurós keresete mellett valószínűleg sokat segített volna neki a több ezer svájci frank, de ő azzal is elégedett, hogy őt tartják Szerbia legbecsületesebb emberének. Arra is számíthat, hogy mint becsületes megtalálót az összeg 10-12 százalékával megjutalmazzák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×