eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Sarkozy részt vesz az olimpiai megnyitón

Részt vesz a pekingi olimpia nyitóünnepségén Nicolas Sarkozy - erősítette meg szerdán a francia elnöki hivatal. Nicolas Sarkozy erről megbeszélést folytatott európai kollégáival és velük egyetértésben döntött, hogy elutazik a nyitóünnepségre és ott kettős minőségében, mint az Európai Tanács soros elnöke és mint francia államfő lesz jelen.

Részt vesz a pekingi olimpia nyitóünnepségén Nicolas Sarkozy - erősítette meg szerdán a francia elnöki hivatal.

A francia államfő a Hu Csin-tao kínai elnökkel folytatott kétoldalú megbeszélésén megerősítette, hogy szándékában áll elmenni az augusztus 8-i megnyitójára - tudatták egy Japánban, a G8 csúcstalálkozójának helyszínén kiadott közleményben.

Nicolas Sarkozy megbeszélést folytatott erről európai kollégáival és velük egyetértésben úgy döntött, hogy elutazik a nyitóünnepségre és ott kettős minőségében, mint az Európai Tanács soros elnöke és mint francia államfő lesz jelen - állt a közleményben.

Sarkozy a múlt hét elején úgy fogalmazott, hogy ha a Peking és a dalai láma közötti kapcsolatok "tovább fejlődnek, és ezt mindkét fél elismeri, akkor elhárul az akadály az ő (olimpiai) jelenléte elől".

A Kína legnagyobb internetes portálján a sina.com-on múlt szerdán közzétett online közvélemény-kutatás eredménye szerint a honlap látogatóinak 88 százaléka nem látná szívesen a francia államfőt az olimpia megnyitóján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×