eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

"Pancserok" követték el a merényletet

Az iszlám és az Egyesült Államok szembenállása is okozhatta az isztambuli merényletet, amelynek hat halálos áldozata volt az Egyesült Államok konzulátusa előtt - mondta az InfoRádió által megkérdezett biztonságpolitikai szakértő. Nógrádi György arról is beszélt, hogy Törökország továbbra sem alkalmas az európai uniós csatlakozásra, de politikai és katonai célok miatt, továbbá az Egyesült Államok nyomására bekerülhet a közösségbe.

Törökországban és Isztambulban egy merénylet valószínűsége semmivel sem nagyobb, mint más európai nagyvárosban, de az amerikai intézményeket célszerű elkerülni, mivel az országban igen nagy az amerikaellenesség - mondta az InfoRádióban Nógrádi György.

Ráadásul az amerikai intézmények elleni támadásokkal, ha csak hallgatólagosan is, de sokan egyetértenek.

A szakértő arra is rámutatott: egyelőre nem mondható meg teljes bizonyossággal, hogy kik követték el a merényletet, hiszen az országban számos törésvonal van, például a szélsőséges muzulmánok és a világiak, illetve a kurdok és a törökök között.

Annyi azonban bizonyos, hogy a merényletet "pancserok" követték el - mondta Nógrádi György. Az amerikai konzulátus ugyanis jelentős védelem alatt áll, a támadók nem is gondolhatták, hogy egy autóból leadott lövéssel célt érhetnek úgy, hogy el is menekülhetnek a helyszínről.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×