eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Muzulmánok szkafandernek beillő fürdőruhában

Imaszoba, elkülönített fürdőzőhely, alkoholmentes italok - a többi mellett ezeket kell nyújtaniuk a török tengerparton azoknak a szállodáknak, amelyek vendégeik között muzulmánokat is szívesen látnának.

Törökország igen kedvelt a nyugat-európai turisták körében. Újabban azonban nem csak keresztények, hanem muzulmánok is szép számmal látogatják tengerpartját, ezek a turisták pedig egészen más szolgáltatást várnak egy szállodától, mint például a britek.

Az iszlám turisták száma robbanásszerűen emelkedett meg az utóbbi időben. Így sokak csodálkozására a tengerparton már nemcsak bikinis nőket láthatunk, hanem olyanokat is, akiknek a fejtetőjétől a talpáig mindenét beborítja a fürdőviselete.

A szállodatulajdonosok örülnek a muzulmán vendégeknek, hiszen annak ellenére, hogy az iszlámhívők nem isznak alkoholt, rengeteg pénzt költenek. Az egyik hotel vezetője elmondta: 1980-as években nyitotta meg szállodáját, az első vendégei pedig német szörfösök voltak, akik szerették a nagy hullámokat és a tengerparti bulikat.

Amióta azonban egy utazásszervező muzulmán turistáknak keresett szállást nála, azóta már máshogy viszonyul vendégeihez. A muszlimoknak ugyanis sokkal több pénzük van, mint a szörfösöknek.

Serafettin Ulukent azóta kifejezetten iszlámhívőknek tartja fenn hotelét: alkoholt egyáltalán nem szolgál fel, van viszont elkülönített fürdő a férfiaknak és a nőknek, speciális, arabok által kedvelt ételek, sőt még egy énekest is tart, aki naponta ötször hangosan imádkozik. Igyekszik olyan légkört kialakítani, amely kikapcsolódást jelent az iszlámok számára. Egyszer egy vendége arról panaszkodott neki, hogy a női fürdőből énekhang hallatszik ki. "Ez szégyen" - mondta a bigott muzulmán, a szállodavezető azonban azt felelte neki: "Nyugodjon meg, ez egy szálloda, és nem egy hullaház".

Õ úttörő volt, példáját azonban már sokan követték, és alakították át szállodájukat olyanná, ahol a muszlimok jól érzik magukat.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×