eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A világ vezetői bőséges vacsora felett tárgyalnak az élelmiszerválságról

Nemrég Gordon Brown brit kormányfő még arra hívta fel a britek figyelmét, hogy túl pazarlóan bánnak az élelmisszerekkel, a Japánban megrendezett G8-as csúcson azonban már 18 fogásos pazar menü felett vitatja meg politikustársaival a globális élelmiszerválságot.

Bőséges asztalhoz ülhettek le a nagyhatalmak vezetői Japánban, ahol a G8-as csúcson többfogásos ebédet és vacsorát tálalnak a szervezők a politikusoknak, akik többek között a globális élelmiszerválság kihívásaira is megpróbálnak megoldást találni.

A vacsora és a hatfogásos ebéd menüjén olyan ínyencségek szerepeltek, mint kaviár, tejben párolt bárány, tengeri sün, tonhal, és természetesen borok és pezsgők Európából, valamint Amerikából.

A bőséges menü miatt több szervezet is rosszallását fejezte ki: a kritikusok azt mondják, hogy a világ vezetői képmutatók a fényűző étkezéseikkel, miközben a globális élelmiszerkészleteket veszély fenyegeti.

Vasárnap Gordon Brown brit kormányfő takarékosságra szólította fel polgártársait, mert egy kormányjelentés szerint a brit családok több mint 4 millió tonna élelmiszert pazarolnak el.

Az iparilag legfejlettebb államok vezetőinek vacsoramenüjét az a Nakamura Kacuhiro állította össze, aki az első Michelin-csillagos japán séf. "Hokkaido, a Föld és a tenger áldásai" - ezt a nevet kapta a vacsora.

A Világbank legutóbbi jelentése 105 millióra becsüli azok számát, akik a drasztikusan emelkedő élelmiszerárak miatt a szegénységi szint alatt élnek - köztük 30 millió afrikai.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×