eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A bandák lépnek a családok helyébe

Sorban a tizenhetedik tizenéves megkéselése után fiatalok százai tüntettek kedden Londonban a növekvő erőszak ellen. A leghosszabb ideje szolgálatban lévő brit rendőrparancsnok szerint a bandák "törzsi kötelékei" fölülírják a családi összetartás érzését.

Wilding asszony, a leghosszabb ideje szolgálatban lévő brit női rendőrparancsnok szerint a "törzsi összetartozás" érzése, a banda iránt érzett lojalitás felülírta a család elsőségét. Az erőszak és a drogok az élet szerves részévé váltak az angol nagyvárosokban, az őrizetbe vétel pedig csak átmeneti megoldást jelenhet - tette hozzá.

Rengeteg nagyváros legszegényebb kerületeiben vadul viselkedő, elállatiasodott csoportokat alkotnak a fiatalok. Sokuknak elváltak a szülei, tönkrement a családja. Ezek a bandák a terroristacsoportok elsőszámú toborzási célpontjai.

Wilding asszony még májusban beszélt erről a londoni King's College-ban, de szavai csak kedden este kaptak nyilvánosságot. A beszéd a kormány és az igazságszolgáltatási rendszer közvetlen kritikájának is vehető.

Különös aktualitást ad a rendőri vezető beszédének, hogy kedden tizenévesek százai tüntettek a terjedő erőszak ellen, miután megkéselték a 16 éves Ben Kensillát. Ebben az évben ő volt a tizenhetedik meggyilkolt tinédzser Londonban.

Wilding szerint a megelőzésre és a társadalmi, gazdasági okok felszámolására kellene fektetni a hangsúlyt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×