eur:
389.65
usd:
364.04
bux:
68210.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megsemmisült a halott Elvisről készült kép?

A halott Elvis Presley-ről készül fényképet vagy egymillió dollárt követel David Rustine, aki megvette a fotót egykor címlapján közlő Enquirer magazin korábbi épületét. A házat 2001-ben antrax-támádás érte, ezért a lap elköltözött onnan. Az új tulajdonos fertőtleníttette az épületet - a fotó pedig eltűnt.

Vajon megvan-e még valahol, vagy megsemmisült az a fotó, amely Elvis Presley-t ábrázolja koporsójában, a gracelandi birtokán? A fotót Elvis unokatestvére kaparintotta meg titokban a király 1977-es halála után, később rengeteg másolat készült belőle, és a National Enquirer című bulvárlap címlapján is megjelent.

2001-ben antraxtámadás-sorozat érte a lapot kiadó American Media Incorporation-t (AMI). A magazin egyik fotósa meg is halt, miután kinyitott egy antraxszal teli borítékot a cég Boca Raton-i központjában. Az épületet ki kellett üríteni, a fotóarchívumot is elzárták a világ elől, és az Elvis-kép is megsemmisült. Vagy mégsem?

Az épületet 40 ezer dollárért megvásárolta David Rustine - de vajon miért vesz meg valaki egy antraxszal szennyezett épületet? Õ maga nem kommentálta az ügyletet, mégis van lehetséges magyarázat: a férfi az American Personality Photos L.L.C. nevében intézkedhetett a magazin fotóarchívuma ugyanis kincsesbánya.

David Rustine felbérelte a New York-i Sabre Technical Services-t, hogy fertőtlenítse a házat. A szerződés lejárta előtt két héttel azonban a cég több időt kért, hogy befejezze a munkát. A Sabre - legalábbis David Rustine keresete szerint - azzal fenyegetett, hogy "el fog veszni" az Elvis-fotó, ha nem hosszabbítják meg a szerződést. A megrendelő azonban nem engedett, és beperelte a céget. John Mason, a Sabre elnöke pedig megbízóját perelte be, rágalmazás miatt.

Utóbbi a keresetében azt állítja: a National Enquirer kiadója (az AMI) bízta meg az épületben lévő archívum elpusztításával. A fénykép megsemmisülésének bizonyítékaként bemutatott a bíróságnak egy "valódi, korrekt" fényképmásolatot, amelyen egy védőfelszerelésben dolgozó fertőtlenítő szakember tart egy Elvisről készült, széttépett pillanatfelvételt.

John Mason szerint a képen szereplő ember nem más, mint Daniel Rotstein, az AMI személyügyi igazgatója. De vajon bizonyítja-e ez, hogy a fotó megsemmisült? David Rustine mindenesetre visszaköveteli a képet, vagy annak ellenértékét, ami szerinte kereken egymillió dollár.

A legnevetségesebb ügy


Az AMI ügyvédje közölte: nem hiszi, hogy főnöke lenne látható a fényképen. Az Enquier fotórovatának szerkesztője szerint az sem biztos, hogy az épületben lévő fénykép eredeti volt.

A magazin főszerkesztője hangosan felnevetett, amikor azt hallotta, hogy az Elvis-fotó egymillió dollárt ér. Hozzátette: még ha David Rustine birtokában lenne is a fénykép, nem lenne joga értékesíteni.

David Perel szerint egyébként ez a vita hosszú idő óta a legnevetségesebb dolog, amivel találkozott - pedig a bulvárlap főszerkesztőjeként sok nevetséges esettel van dolga.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×